Vacature: Retail Account Manager

Profiel functie

In deze uitdagende en zelfstandige functie ben je omzet- en margeverantwoordelijk voor de aan jou toegewezen klanten. De nadruk ligt op de retail klanten (hoofdkantoor niveau) binnen Nederland, op termijn en bij goed functioneren kunnen hier enkele buitenlandse accounts bijkomen. Met deze klanten ben je dagelijks in contact. Je maakt en onderhoudt accountplannen en werkt offertes uit. Wanneer de deal gesloten is, draag je het over aan de project manager. De project manager stelt een projectteam samen en beheerst het (productie) proces. Uiteraard blijf je vanuit het sales team nauw betrokken bij het traject. Naast relatiebeheer pleeg je uiteraard op een efficiënte en slimme wijze acquisitie. Je verricht marktonderzoek, signaleert trends, brengt deze in kaart en vertaalt deze naar de afdeling Product Ontwikkeling. Je maakt onderdeel uit van het sales team, aangestuurd door de Sales Manager en bestaande uit een internationaal accountmanager, een project manager en een medewerker binnendienst. Je werkt nauw samen met de afdeling Productontwikkeling, de Bakkerij, de Kwaliteitsafdeling en uiteraard je sales collega’s. Je rapporteert onder andere door het maken van maandrapportages. Daarnaast is er wekelijks commercieel overleg en ben je dagelijks in contact met de Sales Manager.

Profiel kandidaat

Om deze functie succesvol in te kunnen vullen beschik je minimaal over HBO werk- en denkniveau. Je hebt een aantal jaren ervaring opgedaan in verkoop aan de retail. Ervaring op hoofdkantoor niveau is een pre, evenals als ervaring in de food. Als persoon ben je creatief en ondernemend. Je kunt snel schakelen en neemt initiatief. Daarnaast heb je een sterke commerciële drive en beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent een teamspeler die proactief meedenkt met zowel de klant als de organisatie. Tevens beschik je over een gezonde dosis zelfvertrouwen en overtuigingskracht. Je bent klant- en servicegericht en goed in staat de behoeften van de klanten in kaart te brengen. Daarnaast ben je cijfermatig sterk en heb je kennis van of affiniteit met productieprocessen. Je werkt vanuit het kantoor in Weert en bent circa 2 dagen per week onderweg naar klanten. Daarnaast ben je bereid om een aantal keer per jaar te reizen. Je beschikt over een goede beheersing van de Engelse taal, Frans en/of Duits is een pre. Tot slot woon je op bereisbare afstand van Weert of ben je bereid je in de omgeving te vestigen.

Geboden wordt

Een veelzijdige en zelfstandige functie binnen een succesvolle organisatie. Je maakt onderdeel uit van een sterk groeiend en gezond bedrijf waar innovatie en kwaliteit hoog in het vaandel staan. De organisatie biedt voldoende doorgroeimogelijkheden en de arbeidsvoorwaarden zijn goed.

Wilt u solliciteren? Dat kan via Boelen Adviesgroep B.V. en onderstaande link.
Solliciteer hier